Bevezető

Kedves Látogató!

Következő »

Szeretettel köszöntjük honlapunkon! Örülünk, hogy ellátogatott webes felületünkre, melynek ötlete azzal a céllal indult útnak, hogy a katolikus hittel ismerkedők, keresők egy hiteles, közérthető válaszokat tartalmazó internetes felületre bukkanjanak.

Természetesen a leírások nem helyettesíthetik a személyes kapcsolat tanúságtételét, ezzel együtt bízunk benne, hogy megerősítő útmutatást tudunk adni minden korosztálynak, akik így közelebbről megismerhetik hitünk lényegét, Jézus Krisztus valódi személyét és tanítását.

Gondoltunk ezért azokra a fiatalokra, akik, bár egyházi esküvőt szeretnének, nem tudják, hogy ez a külsőségeken túl miben különbözik egy polgári esküvőtől. Gondoltunk azokra a szülőkre, akik szeretnék megkereszteltetni gyermeküket, de nem tudják, mi is történik a keresztségben. Gondoltunk azokra is, akik gyakorló katolikusok, de érdekli őket a szentmise mélyebb tartalma, hogy mit jelképeznek a templom tárgyai, hogy miért hívják katolikusnak az egyházunkat. És nem utolsó sorban gondoltunk mindenkire, aki érdeklődéssel fordul a katolikus egyház felé.

Hálás köszönetet szeretnénk mondani Dr. Füzes Ádám, Dr. Török Csaba, valamint Dr. Káposztássy Béla atyáknak, akik éveken át bölcs lelkipásztori útmutatásukkal és tudásukkal fáradságot nem kímélve segítették munkánkat, s akik nélkül ez a honlap nem jöhetett volna létre. Ugyanígy szeretnénk kifejezni hálánkat mindazoknak, akik egy-egy szócikk megírásával, jegyzeteik, illetve ötleteik megosztásával működtek közre az anyagok összegyűjtésében. Szeretnénk név szerint is köszönetet mondani: Dr.Beran Ferenc atyának, Cságoly Kristófnak, Dr. Csépányi Gábor, Harmai Gábor, Hugyecz János, Janig Péter és Dr.Kajtár Edvárd atyáknak, Kovács-Treer Máriának, Kránitz Mihály, Menyhárt Sándor, Dr. Németh Norbert, Nobilis Márió, Dr. Nyéki Kálmán, Dr. Papp Miklós és Pál Ferenc atyáknak, Tegzes Katalin SA-nak, Temesszentandrásy Péter atyának, valamint Süveges Gergőnek, Vas Zoltánnak és Dr. Vojcek Lászlónak.

A honlap folyamatosan épül, s igyekszünk mielőbb pótolni a hiányzó szócikkeket, képeket. Reméljük, hogy így is hasznos segítséget adunk egy-egy téma áttekintéséhez.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Hitoktatási Bizottsága
Következő »