Gyógyulás abortusz után

Van kiút az abortusz okozta fájdalomból?

« Előző Következő »

Önmagunk elől menekülni nem lehet. Egy idő után kezdi az asszony átlátni saját szerepét az abortuszban. Ilyenkor a nők gyakran keresnek segítséget, olykor pszichiáterhez fordulnak, máskor valamelyik bizalmasuknak beszélnek az esetről, vagy egy papot felkeresve a szentgyónásban keresik a szorongató bűntudat miatt Isten megbocsátó, irgalmas szeretetét.

Van gyógyulás?

Teljes béke és nyugalom akkor lesz az ember szívében, amikor már teljesen megbocsátott önmagának. Ez a legnehezebb. Ezen túl meg kell bocsátania annak a férfinek is, aki a gyermek apja volt, és mindenkinek, akinek köze volt az abortuszhoz.
S az asszony maga is bocsánatra szorul: bocsánatot kérhet a meg nem született gyermekétől is, akit ugyan itt a földön át nem ölelhet, de a gyermek lelke hitünk szerint örökké él Isten szeretetében.
Isten szereti – nem a bűnt, hanem – az embert!
A gyógyulás folyamata során nagyon sok nő elmondta, hogy amikor őszintén elkezdett szembenézni az életével, egyfajta „láthatatlan segítség”, egy „isteni érintés”, egy „láthatatlan csoda” avatkozott be és segített. Isten nem megítél, hanem a megsebzett szív gyógyítója akar lenni.


Érdekes lehet még:
www.alfaszovetseg.hu« Előző Következő »